مزایاومعایب سرخکن بدون روغن فیلیپس:
مزایاومعایب سرخکن بدون روغن فیلیپس چیست ؟ این سرخکن ها در سال های اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده است و این بدان خاطر است که این
سرخ کن ها همه کاره هستند، استفاده راحتی دارند و طعم غذای سرخ شده بدون تغییر رابه شما نوید می دهند.
هر خانم خانه داری باید از این وسیله در خانه داشته باشد و به خانواده خود طعم غذای واقعی و سالم را بچشاند .اما این دستگاه ها مانند هر محصول
دیگری دارای معایب و مزایایی هستند به طور مثال از معایب آن این است که حجیم هستند و ظرفیت پخت محدودی دارند و سیم کوتاهی دارند.
ما هر یک از مزایا و معایب را توضیح خواهیم داد تا بتوانیدبهتر تصمیم بگیرید برای خرید سرخ کن بدون روغن اقدام کنید یاخیر.
نحوه کار سرخ کن بدون روغن :
مزایاومعایب سرخکن بدون روغن فیلیپس :
به صورت خلاصه، سرخ کن های بدون روغن در واقع غذا را سرخ نمی کنند. سرخ کردن واقعی شامل غوطه ور کردن مواد غذایی در روغن داغ است.
روغن داغ سطح مواد را کم آب می کند و واکنش میلارد غذا را ترد و خوشمزه می کند.در عوض، سرخ کن های بدون روغن با دمیدن هوای داغ روی غذا و
اطراف آن، اثر سرخ کردن را تقلید می کنند. المنت گرمایشی اغلب یک کویل یا سیم پیچ برقی است که بسیار شبیه به آنهایی است که در مایکروفرها
مشاهده می کنیم.
یک فن درست بالای کویل قرار می گیرد و هوا را روی غذا پخش می کند. هوای گرم اطراف غذا را احاطه می کند و آن را ترد و طلایی می کند.
مزایا :
1– غذای ترد
2- وعده غذایی سالم تر
3- پخت سریع تر
4- تمیز کردن راحت تر
5- استفاده ساده تر
6- ایمنی بالاتر
7-گرم کردن مجدد غذاهای ترد
8- ایجاد بوی کمتر
در ادامه به توضیحات هرکدام می پردازیم تا بهتر اشنا شوید:
غذای ترد :
اگر غذای ترد را می پسندید اما غذاهای خود مایل نیستید ان را در روغن سرخ کنید می توانید برای خرید سرخ کن بدون روغن اقدام کنید. گرما غذا را در یک
سبد مشبک احاطه می کند. با احاطه غذا با هوای داغ تمام قسمت های غذا به صورت یکنواخت درست می شود.
این دستگاه ها برای درست کردن سیب زمینی سرخ شده، استیک ماهی، حلقه های پیاز و سایر غذاهای سرخ شده سنتی ،تنقلات، سوسيس،گوشت،
و ميني كيك مناسب هستند.
علاوه بر این، سبد سرخ کن اجازه می دهد تا چربی غذا روی تابه چکه کند و بنابراین غذا چربی کمتری را جذب می کند و تردتر می شود.
وعده غذایی سالم تر :
می توانید غذاهای خوشمزه را در سرخ کن بدون روغن و یا با یک قاشق روغن درست کنید.و اگر تصمیم دارید که کمی روغن اضافه کنید این مقدار مصرفی
بسیار کم و جزئی خواهد بود زیرا در حین پختن غذا، روغن از غذا می چکد و در ته سبد جمع می شود. در نتیجه کالری کمتری مصرف خواهید کرد.
پخت سریع تر :
این سرخکن ها در مقایسه با مایکروفر های معمولی یا توستر ها در کمترین زمان غذا را اماده می کنند .
بیشتر سرخ کن های بدون روغن می توانند در مدت 5 دقیقه یا کمتر تا دمای 400 درجه فارنهایت گرم شوند. این در حالی است که مایکروفرها به 13 دقیقه
زمان نیاز دارند تا به همین دما برسند و توسترها هم بین 17 تا 19 دقیقه زمان لازم دارند تا به دمای 400 درجه فارنهایت برسند.
و زمان گرم کردن با توجه به مدل ان متفاوت است.با این حال اکثر مایکروفرها به سرعت سرخ کن های بدون روغن گرم نمی شوند. این دستگاه ها
نه تنها سریعتر گرم می شوند بلکه سریعتر غذاها را درست می کنند.
و بدین خاطر است که محفظه سرخ کن ها کوچکتر هستند.در نتیجه گرمایش متمرکزتری را ارائه می دهند.
تمیز کردن راحت تر :
سرخ کردن سنتی نیاز به تمیزکاری بیشتری دارد. شما باید روغن های پاشیده شده روی سطوح مختلف رابه سختی تمیز کنید و ماهیتابه خود را بشویید.
همچنین باید روغن باقی مانده را دور بریزد.
در سرخ کن های بدون روغن علاوه بر اینکه روغنی باقی نمی ماند تا دور بریزید، سبدهای سرخ کن دارایروکش های نچسب سرامیکی یا PTFE هستند که
تمیز کردن راحت تر را فراهم می آورند.
سبد و تابه سرخ کن را بردارید و حداقل به مدت 10 دقیقه در آب و مایع ظرفشوییخیس کنید تا بقیای روغن و مواد غذایی از بین بروند. بعد ازخیس کردن با
استفاده از یک اسفنج نرم غیر ساینده آنها را بشویید و در معرض هوا قرار دهید تا خشک شوند. از یک پارچه مرطوب و نرم استفاده کنید و قسمت های
داخلی و بیرونی سرخ کن را تمیز کنید. حتی می توانید برخی از دستگاه ها ، قطعات را در ماشین ظرفشویی بشویید.
استفاده ساده تر :
سرخ کن های بدون روغن دستگاه هایی هستند که به شما اجازه کنترل دما را از طریق دکمه ها یا نمایشگرهای دیجیتال می دهند. در اکثر مواقع تنها
چیزی که باید بدانید دما و زمان پخت است.
مزایاومعایب سرخکن بدون روغن فیلیپس :
هنگام استفاده از سرخ کن بدون روغن باید همیشه:
- آن را روی سطحی هموار و دور از حرارت و سایر وسایل قرار دهید.
- برای جلوگیری از برق گرفتگی آن دستگاه را از آب دور نگهدارید.
- قبل از اضافه کردن غذا، دستگاه را به مدت 5 دقیقه گرم کنید.
- از یک بطری اسپری برای پخش کردن روغن استفاده کنید.
- دور غذا را خالی بگذارید تا یکنواخت بپزد.
- در طول فرایند پخت سبد را چند بار تکان دهید یا غذا را برگردانید.
- سرخ کن خود را بعد از هر بار استفاده تمیر کنید.
ایمنی بالاتر :
سرخ کردن غذاها در روغن زیاد باعث می شود که گاهی روغن داغ روی پوست یا لباس شما پاشیده شود که خطراتی را به همراه دارد. از آنجایی که در
دستگاه سرخ کن بدون روغن از هوای داغ استفاده می شود و روغن آنچنانی استفاده نمی شود، شما می توانید به صورت ایمن تری غذاهای خود را بپزید.
همچنان باید به خاطر داشته باشید که محتویات داخل سرخ کن داغ است و باید هنگام بیرون آوردن غذا از دستکش های ایمن استفاده کنید.
گرم کردن مجدد :
گرم کردن مجدد غذاهای ترد یکی دیگر از ویژگی های مفیداین دستگاه است. غذاهایی مانند سیب زمینی سرخ شده؛ مرغ سرخ شده، پیتزا و غیره وقتی
دوباره در مایکروویو گرم می شوند کیفیت خود را از دست می دهندو طعم اول را ندارند این در حالی است که با سرخ کن های بدون روغن تردتر می شوند.
فقط باید غذا را زیاد نپزید تا باعث خشک شدن یا سوختن نشود. بهتر است سرخ کن را گرم کنید و بعد از چند دقیقه در حین گرم شدن غذا، آن را چک کنید.
ایجاد بوی کمتر :
هنگام استفاده درست کردن غذاهای سرخ شدنی برخی از آشپزها چند بار از روغن استفاده می کنند و این می تواند باعث ایجاد بوی بد غذا شود.
در سرخ کن های بدون روغن، باقیمانده روغنی وجود نخواهد داشت تا از آن استفاده مجدد شود بنابراین از بوی طبیعی غذاها لذت خواهید برد.
مزایاومعایب سرخکن بدون روغن فیلیپس :
معایب :
معایب سرخ کن بدون روغن چیست ؟شاید با خود فکر کنید که سرخ کن های بدون روغن به این دلیل که مواد غذای را با کمترین روغن موجود تهیه
می کنند از مزایای بسیار بالایی برخوردار هستند و هیچگونه معایبی ندارند اما در واقع این نوع سرخ کن ها علاوه بر کیفیت خوبی که دارند از مضرات و
معایبی هم برخوردار هستند . برخی بر این باور هستند که مواد غذایی که درون سرخ کن ها تهیه می شود نسبت به مواد غذایی سرخ شده
ساده به صورت دستی بسیار بهتر و مفید تر هستند و همچنین از سلامت بالاتری هم برخوردارند. بله ؛ درست است اما این جمله بدین معنا نمی باشد
که این مدل غذاها بدون عیب و ایراد کامل هستند و استفاده روزانه و مداوم از آن ها مجاز است بلکه باید این مورد را برای شما روشن کنیم که غذاهای
سرخ شده چه با دستگاه سرخ کن معمولی و سرخ کن بدون روغن یا سرخ کن رژیمی و یا چه به صورت دستی تهیه شوند در هر صورت
زیان بار هستند .
بررسی معایب ان :
1- طراحی حجیم
2- نگهداری دشوار
3- ظرفیت پخت محدود
4- سرو صدای فن
در ادامه به توضیحات مزایاومعایب سرخکن بدون روغن فیلیپس می پردازیم :
طراحی حجیم :
سرخ کن های بدون روغن می توانند فضای زیادی را اشغال کنند. آنها معمولا دستگاه های بلندی هستند و ممکن است همیشه در فضای زیر کابینت ها جا
نشوند. اگر قصد دارید که سرخ کن را روی میز یا پیشخوان خود قرار دهید باید فضای کافی در اطراف آن وجود داشته باشد. یک فضای بسته می تواند باعث
گرم شدن بیش از حد دستگاه شود و دستگاه اسیب ببیند .
پشت و بالای دستگاه ممکن است بسیار داغ شود؛ بنابراین هرگز آن را زیر کابینت یا فضاهای بسته دیگر قرار ندهید. مطمئن شوید که دستگاه در هنگام
استفاده از دیوار فاصله دارد. پخش مستقیم هوای داغ به دیواری که دارای پریز برق است می تواند بسیار خطرناک باشد.
نگهداری دشوار :
طراحی حجیم ممکن است نگهداری سرخ کن بدون روغن را چالش برانگیز کند. اگر انباری یا فضای کافی در کابینت برای نگهداری ندارید، ممکن است مجبور
شوید سرخ کن را روی پیشخوان خود قرار دهید. این بدان معناست که شما باید هنگام تمیز کردن یا درست کردن وعده های غذایی آن را جابجا کنید.
ظرفیت پخت محدود :
اگر خانواده پر جمعیتی دارید یا در حال تهیه یک وعده غذایی برای مهمانی های خود هستید ظرفیت محدود سرخ کن می تواند میزان پیشرفت کندی را برای
شما به ارمغان بیاورد.
لازم به ذکر است که ظرفیت سرخ کن محدود است و باید بعد از درست شدن یک سری دستگاه را تمیز کنید و سری بعد غذا را آماده کنید. به عنوان مثال اگر
سیب زمینی درست می کنید باید سبد و تابه را تمیز کنید و بعد سری بعدی را درست کنید.
سر و صدای فن :
از آنجایی که سرخ کن بدون روغن از هوای داغ به جای روغن استفاده می کند فن می تواند باعث ایجاد سر و صدا شود. برخی از دستگاه ها سطح سر و
صدای 65 دسیبلی را ایجاد می کنند. این در حالی است که جاروبرقی معمولی و سشوار دستی حدود 70 دسیبل سر و صدا دارند.